T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / İLKADIM - Arıburnu Anaokulu

Haberler

Haberler

Mrt

Okul öncesi dönemdeki çocuklar okuma yazma beceresi bile edinmeden tüm teknolojik aletlerin kullanımı konusunda küçük uzmanlar haline gelmişlerdir. Çocuklarımızın dört bir yanı teknoloji ile donatılmışken, onları tamamen teknolojiden uzak tutmak ne yazık ki mümkün değildir. Onları tamamen teknolojiden uzak tutmak yerine teknolojinin güvenli ve doğru kullanımı hakkında düzenlenen seminerimiz ‘Bilinçli Teknoloji Kullanımı’ okul psikolojik danışmanımız Berre Özer tarafından tüm sınıflarımızın katılımı ile gerçekleşmiştir.

Şbt

Okulumuzda "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Kapsamında Şubat Ayında Kültürel Değerlerimizden Olan Gölge Oyunları (Hacivat Ve Karagöz), Nasreddin Hoca Ve Barış Manço Öğrencilerimize Tanıtıldı Bu Amaç Doğrultusunda Çalışmalar Planlandı.

Şbt

Şubat ayı itibarı ile okulumuzda göreve başlayan Rehberlik ve Psikolojik Danışman Berre Özer belirlediği plan çerçevesinde öğrencilerimiz ile bireysel ve grup çalışmalarına başlamıştır.

Şbt

J. Dewey’ in “eğitim, yaşam boyu süren bir eylemdir ve bu nedenle en etkili öğrenme, yaparak ve yaşayarak edinilir” sözleri unutulmamalıdır. Yine en kolay öğrenilen ve akılda tutulan bilgiler beş duyu ile doğrudan yaşantıdan edinilmiş olanlardır ve bir çocuğun karakteri, bilgi ve becerisi olayların gerçekleştiği bir yerde bulunarak değil, o olaya fiziksel ve zihinsel katılımıyla mümkün olur. Bu farkındalık doğrultusunda okulumuzda farklı etkinlikler planlanıp uygulanmaktadır.

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Ocak ayı çalışma planı kapsamında okulumuza misafir olan masal anlatıcısı Nuray GÜMÜŞ ve Nurten İREN tarafından öğrencilerimize Anadolu Masallarından olan "Bit Hatun ve Pire Bey" ile "Koca Nine ve Tilki" masalları anlatıldı.

Ock

Arıburnu Anaokulu olarak  "Okumaya Hikaye ve Masallarla İlkadım" projesi programı  doğrultusunda  aile bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya katılamayan veliler için yazılı dokümanlar ile proje ve nasıl yürütüleceği konusunda bilgi verildi.Kitap merkezine yeni kitap eklemeleri yapılarak kitap merkezi zenginleştirildi ve çocukların kitapları incelemeleri sağlandı. Sınıfa davet edilen velilerimize öğretmenlerimiz örnek  etkileşimli kitap okuma, ardından velilerin  çocuklarla birlikte  hikaye ile ilgili resim çalışması yapıldı.Eve gönderecek kitaplar için aileler, çocukları ile birlikte çanta hazırladı. Çocukların  her gün  sınıf kitaplığından seçtiği bir  kitap kayıt edilerek  eve gönderiyor.Aileler çocuklarına kitap okuyor ve sonrasında hikaye ile ilgili sohbet edilierek, çocuklar hikaye ile ilgili resim yapıyor. Yapılan resimler okula geldiğinde dosyalanıyor. Proje belirlenen programa göre  devam ediyor.

Ock

Proje  okulumuz öğretmeni  İlknur GÜNAL  rehberliğinde Aralık ayı itibarı ile başlamış bulunmaktadır. Proje kapsamında öğrencilerimize doğa sevgisi kazandırmak ve doğadaki ürünlerle yaratıcı çalışmalar yapılması hedefllenmektedir. Proje 4 ay sürecek olup süreçte  doğa temalı etkinliklerin yanı sıra;  poster çalışması yapma, doğa ile ilgili e-kitap oluşturma, öğrencilerimizin web araçlarını öğrenmeleri ve diğer öğrencilerle işbirliği yapma, internetin güvenli kullanımı hususunda çalışmalar planlanmaktadır. 

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi”okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda proje Aralık ayı itibarı ile okulumuzda uygulanmaya başlamış bulunmaktadır. Proje kapsamında aile buluşmaları, etkileşimli kitap okuma hakkında bilgilendirme,  aile katılımlı etkinlikler ve evde aile çocuk kitap saati etkinliği planlanmış olup evde aile çocuk kitap saati etkinliği kapsamında oluşturulan kitap çantalarının hazırlanması hususunda rehberlik çalışmaları gerçekleştirilmiştir.